Oplev Ærø

Herunder ser du nogle af de oplevelser, der er af finde på Ærø.

Du kan også finde en guide udarbejdet af CAMPAYA.dk,
med 20 af de bedste seværdigheder og aktiviteter på Ærø.

aeroeguide

Ærøguiden

Ærø Guiden er din guide til den gode ferie på Ærø.

Guiden rummer alt det, du skal bruge for at få en god oplevelse af Ærø. Dyk bl.a. ned i historien bag de mange, ærøske badehuse eller få gode tips til den aktive ferie i Ærøs kuperede landskab.

femmasteren-sofartsmuseum

Marstal Søfartsmuseum

Gå på opdagelse på Marstal Søfartsmuseum. Du kan nemt få tiden til at gå på museet. Indenfor på Søfartsmuseet kan du tage et kig på de mange spændende modelskibe og du kan selv stå ved roret på en coaster. Men pas på! Du risikerer at blive søsyg!

femmasteren-98

Det Gamle Værft

Oplev Det Gamle Værft og hør om den store esse til smedning, værktøj, skibsbygningsteknik samt store maskiner til nitning af stålskibe, beddingen og damperen S/S Svendborgsund. Prøv vores dampskibssimulator og lad dig imponere af vores 10,5 tons tunge compoundmaskine...

femmasteren-risebryggeri

Rise Bryggeri

Rise bryggeri ligger smukt i landsbyen "Store Rise" midt på Ærø i Det Sydfynske Øhav. Rise Bryggeri blev oprindeligt etableret i 1926 i de nu historiske bygninger, der blev opført som mejeri tilbage i 1880. Efter skiftet fra mælk til humle fortsatte ølbrygningen helt frem til 1962, hvor Rise Bryggeri tappede sin sidste øl. Først i 2004 genåbnede bryggeriet.

Femmasteren

Eriks Hale

I Marstal må du ikke gå glip af Eriks Hale, der ligger lidt udenfor byen; tæt på marina og med to slags hav: Ét til hver side. Eriks Hale er nemlig en tange. På den ene side kan du bade i det stille, lune "Det Lille Hav", som udgør en slags lavvandet bugt mellem marinaen og stranden – og på den anden side har du den friske Østersø. Her er også de karakteristiske badehuse i rigt mål. Eriks Hale har også et meget stort udvalg af strandurter ca. 20 forskellige, som blot skal vaskes og puttes i maden. Du kan kontakte Vesteraas som har strandsafari på telefon 61286252

femmasteren-soebygaard

Søbygaard

Herregården Søbygaard blev opført af Hertug Hans den Yngre omkring 1580, for hvad skulle en hertug dog gøre uden et jagtslot? Selvom Søbygaard hører til blandt de allermindste slotte, er den ikke en spændende historie foruden. Man finder her træk af Ærøs omtumlede historie med de mange forskellige fyrster, som fra tid til anden delte øen imellem.
Selvfølgelig er der også en hvid dame på Søbygaard.

Femmasteren - boder

Landevejsboder

Rundt omkring på Ærø bliver der produceret alt fra spise, lys, sæbe uld m.m. Så hold øje med disse boder på jeres tur rundt på øen.